در سلسله نشست‌های علمی حکمرانی در قرآن مطرح شد: استفاده از آیات سوره احزاب در کنترل خانواده‌ی اصحاب قدرت حجت الاسلام والمسلمین استاد نجف لک زایی با اشاره به آیات میانی سوره احزاب، دستورات داده شده به همسران پیامبر(ص) را شاخص‌هایی برای کنترل خانواده‌ی اصحاب قدرت، مخصوصاً همسران و دخترانشان در جامعه اسلامی دانست.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در ادامه سلسله نشست‌های حکمرانی در قرآن، با موضوع «حکمرانی خانواده»، استاد لک زایی با توجه به آیه 33 سوره احزاب، سطح اول آیه را مربوط به اهل بیت عصمت و طهارت دانست و بیان کرد: «خداوند در آیه 33 سوره احزاب می‌فرماید إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا، اراده خداوند بر این تعلق گرفته که اهل بیت(ع) از هرگونه ناپاکی پاک باشند، یعنی حکم عصمت، مخصوص اهل بیت(ع) است؛ رسول الله(ص)، امیرالمومنین علی(ع)، امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و حضرت زهرا(س).

اما بخش دوم مربوط به همسران پیغمبر(ص) است. در خصوص همسران پیامبر(ص) در این آیات سیاست‌ها و رهنمودهایی از سوی خداوند متعال بیان می‌شود. خداوند متعال خطاب به رسول الله(ص) با صراحت بیان فرمودند که با همسران خود صحبت کن، اگر خواهان دنیا هستند، برخوردارشان کن و می‌بایست تو را ترک کنند. اما اگر تو را انتخاب می‌کنند، آخرت را انتخاب می‌کنند، باید بدانند که سبک زندگی خود را باید متناسب با زندگی با تو انتخاب کنند و در این جهت دستوراتی می‌دهد».

استاد لک زایی در توضیح این دستورات بیان کرد: «از جمله دستوارتی که در این بخش صادر شده، هفت دستور است که این‌ها در بحث کنترل خانواده‌ی اصحاب قدرت و بلوک قدرت در جامعه اسلامی فوق‌العاده مهم هستند. از این هفت دستوری که خداوند متعال راجع به آن دسته از همسرانی که ماندن با پیامبر(ص) را انتخاب کرده‌اند، شاخص‌هایی صادر می‌شود برای خانواده کسانی که در مسند قدرت قرار دارند، مخصوصاً همسران و دخترانشان که چه شرایطی را باید رعایت کنند».

ایشان افزودند: «به عنوان مثال قرآن می‌فرماید مراقب نحوه سخن گفتنتان باشید، کلیّت این است تا دشمن از نحوه حرف زدن شما سوء استفاده نکند. اگر تریبونی، رسانه‌ای در اختیار دارید، در عرض ولایت رسول الله(ص) نگویید ما این کار را می‌کنیم چون همسر پیامبر(ص) هستیم. النَّبِیُّ أَوْلى بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ، پیامبر(ص) ولایت دارد بر شما و می‌تواند شما را امر و نهی کند، نه همسرانش. أَزْواجُهُ أُمَّهاتُهُمْ، هسمران پیامبر(ص) را باید احترام و تکریم کنید همچنان که مادر خود را تکریم و احترام می‌کنید. این‌ها مادران امت اسلامی هستند، ولی ولایت بر آحاد امت ندارند، به طوری که کسی بخواهد کاری در مقابل نظر پیامبر(ص) انجام دهد و در جواب اعتراض دیگران بگوید همسر پیامبر(ص) گفته».

استاد لک زایی در ادامه با توجه به آیات 30 و 31 سوره احزاب بیان کرد: « در آیات 30 و 31 سوره احزاب بحث گناه و ثواب همسران پیامبر(ص) مطرح شده و می‌فرماید اگر شما گناه کنید، گناهی که آشکار باشد، مجازات شما دو برابر خواهد بود؛ اگر هم نیکوکار باشید پاداش شما دو برابر خواهد بود؛ به خاطر جایگاهی که دارید. اگر الغاء خصوصیت کنیم این برای همه همسران رهبران و مسئولان جامعه اسلامی در همه ادوار است».

شایان ذکر است، سلسله نشست‌های علمی با موضوع «حکمرانی در قرآن» شنبه هر هفته به جز روزهای تعطیل در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می‌گردد.
منبع: پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
کلمات کليدي
حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 201
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما