نسخه آزمایشی
ویدئو ها
هویت شیعه
به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛ کتاب «هویت شیعه و نظام بین‌الملل» روانه بازار نشر شد کتاب «هویت شیعه و نظام بین‌الملل» اثر سید علیرضا عالمی در ۲۷۷ صفحه به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به نقل از اداره نشر پژوهشگاه، کتاب «هویت شیعه و نظام بین‌الملل» اثر سید علیرضا عالمی است که در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۲۷۷ صفحه به چاپ رسید.    

«هویت شیعه» در دوران معاصر به طرز بی‌سابقه‌ای دچار تحول در صورت‌بندی هویتی به ویژه در عرصه‌های تمدنی شده که فهمِ چگونگی، چرایی و پیامد‌های آن با تحولات و رخداد‌های عصر حاضر در «نظام بین‌الملل» مرتبط است. بر پایه بررسی‌های گفتمانی، همان گونه که تطورات هویتی شیعه به صورت تاریخی با لحاظ تغییرات در عرصه نظام بین‌الملل روی داده، در آینده نیز جایگاه، نقش آفرینی، عملکرد و حفظ هویت تمدنی شیعه به نحوه تعامل و غیرت سازی هویت شیعه با ابعاد گوناگون ساختار نظام بین‌الملل بستگی خواهد داشت.

                                                                                         

ساختار اثر

این کتاب در سه فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «تحلیل گفتمانی مفاهیم» به بررسی گفتمان، تحلیل روش گفتمانی و هویت شیعه پرداخته و ساختار نظام بین‌الملل و تحلیل گفتمانی ساختار نظام بین‌الملل را شرح داده است.

نویسنده در فصل دوم با عنوان «تأثیرات گفتمانی ساختار نظام بین‌الملل بر هویت شیعه» به بیان این تأثیرات در عرصه نشانه مرکزی (شکل‌گیری گفتمان ولایت فقیه، توسعه گفتمان ولایت فقیه و گفتمان ولایت مستقل فقیه) و در عرصه نشانه‌های پیرامونی (انتظار، عدالت خواهی، اقلیت بودن و تقیه) می‌پردازد.

«پیامد‌های ساختار نظام بین‌الملل بر هویت شیعه» عنوان سومین و آخرین فصل از کتاب مذکور است که در آن آسیب‌های ساختار نظام برای هویت شیعه (آسیب‌های درون هویتی و آسیب‌های عرصه بیرونی هویت شیعه) و فرصت‌های ساختار نظام برای هویت شیعه (فرصت‌های درون هویتی و فرصت‌های عرصه بیرونی هویت شیعه) به رشته تحریر درآمده است.

علاقه‌مندان برای خرید اینترنتی این کتاب می‌توانند به نشانی اینترنتی http://shop.isca.ac.ir/  مراجعه کنند.

منبع: اداره نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
کلمات کليدي
خبرگزاری ایکنا
 
امتیاز دهی
 
 

چرا برخی خروجی‌ها در شأن فقاهت نیست؟/ اجتهاد مسائل معاصر با نگاه سنتی
ویژگی‌های متمایز امام خمینی(ره) از منظر تمدن‌اندیشی و تمدن‌سازی بررسی شد
چرا استقرار عدالت اجتماعی یکی از محور‌های جدی نظام فکری امام خمینی (ره) بود؟
فراخنای فکری نهضت ۱۵ خرداد
 ادبیات علوم انسانی قرآن‌بنیان تولید نشده است
  • 1402/3/3 چهارشنبه محمدتقی سبحانی: ادبیات علوم انسانی قرآن‌بنیان تولید نشده است
    ‌ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: اگر نتوانیم در یک هم‌افزایی میان نخبگان و مؤسسات تولید دانش، به مجموعه‌ای از اصول، قواعد و رویکردها در حوزه علم قرآنی برسیم احتمالاً انباشت کمیِ این دانش‌ها ما را به هدف نمی‌رساند لذا حفره بزرگی در زمینه علوم انسانی قرآنی خواهیم داشت که فاصله حوزه و دانشگاه را هم عمیق می‌کند.
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 190
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما