در مراسم رونمایی از پوستر همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی»؛ تبیین ضرورت و فلسفه برگزاری همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» در آیین رونمایی از پوستر همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی علیزاده با اشاره به اهمیت مسئلۀ معنویت از دیدگاه بیانیه گام دوم، به تبیین ضرورت و فلسفه برگزاری این همایش پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی علیزاده در آیین رونمایی از پوستر همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» که به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، به تبیین ضرورت و فلسفه برگزاری این همایش پرداخت و با اشاره به اهمیت مسئلۀ معنویت از دیدگاه بیانیۀ گام دوم انقلاب، اظهار داشت: معنویت در بیانیۀ گام دوم، یکی از دال‌های مرکزی و جدی در بخش فرهنگ محسوب شده است.

وی گفت: اگر به دین و لایه‌های دین‌ورزی و ساحت‌های دینداری توجه کنیم، امر معنویت در سطوح بنیادین و محوری دین قرار می گیرد، به گونه‌ای سایر ساحات، نوعی مغیا برای این غایت بوده و به این منتهی می‌شود.

رئیس همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» با اشاره به توجه جهانیان و انسان دوران مدرن به مسئلۀ معنویت و عالم معنا خاطرنشان کرد: اومانیسم، لیبرالیسم، انسان‌مداری و اعمال خواست و ارادۀ انسان به عنوان معمار سرنوشت خودش زمینه‌هایی را برای سرخوردگی انسان امروزی فراهم آورده و این موضوع سبب شده تا انسان به دنبال گمشده‌ای به نام معنا باشد تا به وسیله آن، به زندگی خود معنا ببخشد و از حضیض مادیت و بحران‌هایی که ماتریالیسم به دنبال دارد، خودش را آزاد کند.

وی ابراز داشت: اقبال جهانیان به معنویت سبب شده تا شاهد معنویت‌های نوظهور و بحران‌هایی در این زمینه باشیم؛ امروز بازار معنویت‌های نوظهور داغ شده و برخی سودجویان در این عرصه به مردم «گندم می‌نمایند و جو می‌فروشند».

دکتر علیزاده با بیان اینکه انسان دیندارِ اصیل، مدل کاربردی معنویت را جست وجو می‌کند تا آن را در حوزه‌های مختلف زندگی خود جاری کند، عنوان کرد: دغدغه کاربردی کردن و انضمامی دیدن معنویت در زندگی مدرن، چالش‌های بسیاری را جلوی انسان دیندار قرار می‌دهد.

وی نوع نسبتی که میان مباحث معنویت پژوهی با علوم اسلامی برقرار است را مورد اشاره قرار داد و گفت: ما درصدد آن هستیم که پیش از آن که نسخه‌های عملی معنویت را برای جامعه بپیچیم، نظریات موجود در این زمینه را به پختگی برسانیم تا نقشه راهی در این زمینه تدوین شده و سپس در عملیات فرهنگی پی‌ریزی و مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» خاطرنشان کرد: ما قصد داریم در این همایش از چیستی، چرایی و چگونگی مطالعات معنویت در نسبت با درخت‌وارۀ علوم اسلامی پرسش کنیم که این اتفاق در حال رقم‌خوردن است.

در پایان این جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک‌زائی، «رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» ضمن تقدیر و تشکر از عوامل برگزاری همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» خاطرنشان کرد: در این همایش باید معنویت از منظر جامعه‌سازی- که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب هم هست- مورد توجه قرار گیرد؛ رویکرد قرآنی در این زمینه کمک شایانی به ما خواهد کرد.
کلمات کليدي
پژوهشکده اخلاق و معنویت, دکتر مهدی علیزاده, همایش ملی معنویت و علوم اسلامی, همایش, معنویت پژوهی
 
امتیاز دهی
 
 

[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 77
خانه | بازگشت | حريم خصوصي كاربران |
Guest (PortalGuest)

مرکز اخلاق و تربیت اسلامی
مجری سایت : شرکت سیگما