نسخه آزمایشی
ویدئو ها
حجه الاسلام و المسلمین حسین حسن زاده

مدیریت دانش
آشنایی با مجله مدیریت دانش اسلامی در گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین حسین حسن زاده این مجله به عنوان اولین و تنها مجله تخصصی در موضوع مدیریت دانش در حوزه علوم اسلامی است. با توجه به دانش تخصصی هیأت تحریریه در حوزه علوم اسلامی و آشنایی آنان با استانداردهای جهانی مدیریت دانش باعث شده سطح علمی مقالات ارائه شده مطلوب باشد. با وجود تلاش های زیاد حوزه های علمیه در زمینه ساماندهی اطلاعات و مدارک اسلامی خلاء های زیادی در مدیریت دانش های مربوطه وجود دارد. برخی از فضلای متخصص این حوزه ضمن درک نیاز روز حوزه بر آن شدند که جهت بالا بردن سطح علمی حوزه در خصوص مدیریت دانش مطابق با استاندارد های جهانی ، مجله مدیریت دانش اسلامی را تأسیس کنند.
در خدمت جناب حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسین حسن زاده عضو هیأت علمی پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی و سردبیر مجله مدیریت دانش اسلامی هستیم، ضمن تشکر از شما در ابتدا  ضرورت وجود این مجله را بیان فرمایید.
به رغم تلاش هایی که در حوزه های علمیه درباره ساماندهی اطلاعات و مدارک اسلامی صورت گرفته است هنوز خلاأ های زیادی در باره مدیریت دانش اسلامی وجود دارد. پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی به عنوان پایه گذار و پیش رو در تدوین اصطلاح نامه جامع علوم اسلامی، پژوهش‌ها و دست آوردهای زیر بنایی در این عرصه داشته است . برای بکارگیری این تجارب در حوزه مدیریت دانش اسلامی و بهره گیری از نظرات فرهیختگان و اندیشه ورزان، راه اندازی مجله "مدیریت دانش اسلامی"  در راستای اهداف این پژوهشکده ضروری به نظر رسید.
به بیان دیگر رشد، توسعه و پیشرفت جوامع در گرو رشد و تعالی علمی فرهنگی و معرفتی کشورهاست و  انتقال یافته های علمی و معرفتی انجام پژوهش ها،  مبادله اطلاعات و هم افزایی بین مراکز پژوهشی, عامل تعیین کننده ای در رشد و اعتلای علمی و فرهنگی و زمینه ساز جنبش نرم افزاری و تولید اندیشه در حوزه علوم اسلامی و حوزه های وابسته است. پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی به منظور اشاعه و انتقال اطلاعات و انتشار  نتایج طرح‌های پژوهشی و مقالات علمی در زمینه مدیریت دانش در علوم اسلامی و حوزه های وابسته نشریه‌ای با عنوان " مدیریت دانش اسلامی " از سال 1393 منتشر کرد.

اشاره کردید به "علوم اسلامى و حوزه‏‌هاى وابسته"، لطفا در خصوص دامنه وسعت آن بیشتر توضیح دهید.
مراد از «علوم اسلامى و حوزه‏‌هاى وابسته» علوم و معارفى است که:
1 - اسلام در تأسیس آن دخالت داشته است (محصول دین اسلام است).مانند: علوم قرآن، علوم حدیث، فقه، اصول فقه، تاریخ اسلام و...
2 - دانشمندان اسلامى در رشد و پرورش آن نقش داشته‏اند، مانند: فلسفه، منطق و...
3- دانمشندان مسلمان داراى مبانى اختصاصى(برخاسته از اسلام) در آن حوزه هستند، مانند: حقوق، بخشى از فلسفه‏‌هاى مضاف مثل فلسفه اخلاق و... .

بعد از اینکه ضرورت وجود این مجله احساس شد، چه اهدافی برای آن در نظر گرفته شد؟
اهداف ارائه این مجله را می‌توان به طور مختصر به این شرح بیان کرد:
    ارتقاء سطح دانش و پژوهش در حوزه مدیریت دانش اسلامی
    شناسایی و نشر ایده ها و طرح های صاحب نظران در خصوص مدیریت دانش اسلامی
    کمک به معرفی مدیریت دانش اسلامی و رصد شیوه های نوین آن در سطح علمی داخل و خارج کشور
    کمک به بسترسازی جهت تولید علم در حوزه مدیریت دانش اسلامی 
    معرفی تخصصی دست آوردهای مرتبط با مدیریت دانش اسلامی
    فرهنگ سازی استفاده از آثار پژوهشی مرکز و مراکز مشابه در زمینه مدیریت دانش اسلامی
    ایجاد بستری مناسب جهت تبادل یافته های علمی در زمینه مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی در محیط سایبر
    کمک به تسهیل انتقال دانش در حوزه مدیریت اطلاعات اسلامی
    ترویج و تعمیق نظام متقن و هدفمند در حوزه مدیریت علوم و معارف اسلامی
    کمک به نظام سازی فرهنگی و طبقه بندی علوم اسلامی

فرایند پذیرش مقالات را مختصرا بیان فرمایید.
پس از دریافت مقاله توسط مدیر اجرایی و یا کارشناس نشریه در صورت تناسب مقاله با شرایط ظاهری و ساختاری نشریه، اثر در جلسه هیات تحریریه مورد بررسی قرار می‌گیرد. در صورتی که مقاله در اولویت پذیرش مقالات نشریه باشد، تعیین داوری می‌شود. پس از ارسال مقالات به داوران، اگر مقاله را قابل چاپ بدانند، برای رفع ایرادات احتمالی، مقاله جهت بازنگری به نویسنده ارسال می‌شود. پس از انجام بازنگری و اعمال نظرات داوری مورد بازبینی قرار می‌گیرد و در نهایت مورد پذیرش قرار گرفته و در نوبت انتشار قرار میگیرد. البته قابل ذکر است تمام این فرایند در سامانه مجله بصورت الکترونیکی انجام می شود.
محورهای اصلی و موضوعات مقالات مورد پذیرش این مجله چیست؟
عناوین موضوعات مصوب فراخوان مقاله  دو فصلنامه مدیریت دانش اسلامی در سه محور اصلی در نظر گرفته شده است:
الف) مدیریت اطلاعات و دانش شناسی
ب) داده کاوی در دانش های اسلامی
ج) شبکه اصطلاحات و واژگان علوم اسلامی
البته در ذیل هر یک از این محور ها موضوعات زیادی تعریف شده  که در پایگاه مجله در دسترس علاقه مندان همکاری و نگارش مقاله است.

در در مورد خصوصیات، بازه زمانی و نحوه انتشار مجله توضیح دهید.
این مجله به عنوان اولین و تنها مجله تخصصی در موضوع مدیریت دانش در حوزه علوم اسلامی است. با توجه به دانش تخصصی هیأت تحریریه در حوزه علوم اسلامی و آشنایی آنان با استانداردهای جهانی مدیریت دانش باعث شده سطح علمی مقالات ارائه شده مطلوب باشد.
این مجله در حال حاضر بصورت دوفصلنامه به صورت الکترونیکی (http://jikm.isca.ac.ir/) و نیز چاپ محدود در دسترس علاقه مندان قرار دارد.

در پایان اگر نکته ای مد نظرتان است بیان نمایید.
حقیقت این است که فاصله ما تا رسیدن به نقطه مطلوب در حوزه مدیریت دانش اسلامی زیاد است به همین جهت انتظار داریم صاحب نظران حوزه های مختلف علوم اسلامی در این زمینه  ما را یاری نمایند 


 
منبع: اخبار پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی
کلمات کليدي
پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی, حجت الاسلام و المسلمین حسین حسن زاده, نشریه مدیریت دانش
 
امتیاز دهی
 
 

نشست مشترک پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی با دانشگاه باقرالعلوم(ع)
شماره 8 دوفصلنامه علمی ـ ترویجی «مدیریت دانش اسلامی»
هفتمین شماره  دوفصلنامه علمی ـ ترویجی «مدیریت دانش اسلامی» منتشر شد
شماره 6 فصلنامه علمی ـ ترویجی «مدیریت دانش اسلامی» منتشر شد
تصویب «رتبه علمی – ترویجی نشریه مدیریت دانش اسلامی»
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 2023
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما