حمیدرضا مطهری در مصاحبه ای اعلام کرد: همایش علمی سیره و زمانه امام حسن عسکری(علیه السلام) با مشارکت مراکز علمی برگزار می شود انحمن تاریخ پژوهان حوزه با همکاری سایر مراکز علمی و پژوهشی در حال برگزاری همایش سیره و زمانه امام حسن عسکری(علیه السلام) است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از سایت سخن تاریخ  حجه الاسلام و المسلمین حمیدرضا مطهری  رئیس انجمن تاریخ پژوهان، رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهلبیت(علیهم السلام) و مسؤول همایش سیره و زمانه امام حسن عسکری(علیه السلام)، مصاحبه ای با این سایت انجام داده است که در متن کامل مصاحبه در ذیل آورده می شود:

سایت سخن تاریخ: ضمن تسلیت ایام و با تشکر از قبول دعوت برای مصاحبه
لطفا بفرمایید انجمن تاریخ پژوهان تاکنون  چه همایشهایی را برگزار کرده است؟
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مطهری: با تسلیت ایام شهادت امام حسن عسکری(علیه السلام)، انجمن تاریخ پژوهان حوزه با توجه به ظرفیتی که در میان جامعه علمی و محققان و پژوهشگران تاریخ اسلام وجود دارد، در سالهای قبل همایشهای متعددی را برگزار کرده و آثار در خور و مناسبی را به جامعه علمی تقدیم کرده است. در سال 1392 همایش سیره و زمانه امام کاظم(علیه السلام) انجام و با حمایت و تشویق دانشمندان و بزرگان حوزه و دانشگاه همراه شد. همین نکته سبب شد تا اعضای محترم هیئت مدیره انجمن در اندیشه ادامه این کار برآمده و درباره برخی دیگر از امامان بزرگوار(علیهم السلام) که کمتر درباره آن حضرات کار شده، همایشهایی را برگزار و سیره و زندگانی آن بزرگواران را معرفی کند.
 از این رو سلسله همایش‌هایی با عنوان ابناءالرضا(علیهم السلام) در دستور کار قرار گرفت. در ابتدا همایش سیره و زمانه امام جواد ابن الرضا(علیهماالسلام) در سال 1394 برگزار و مجموعه مقالات آن در سه جلد در اختیار علاقه مندان قرار گرفت. سپس فراخوان همایش امام هادی ابن الرضا(علیهماالسلام) منتشر و این همایش نیز در سال 1396 برگزار و مجموعه مقالات پذیرفته شده در آن همایش هم در چهار جلد منتشر گردید. هم اکنون نیز همایش سیره و زمانه امام حسن عسکری ابن الرضا(علیهماالسلام) را در دستور کار داریم.

سایت سخن تاریخ: هدف از برگزاری همایش سیره و زمانه امام عسکری(علیه السلام) را بیان نمایید.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مطهری: همان گونه که استحضار دارید عصر ابناءالرضا(علیهم السلام) به ویژه دوران امامت امام حسن عسکری(علیه السلام) از اهمیت خاصی در تاریخ اسلام و تشیع برخوردار است. در این دوران امام عسکری(علیه السلام) در جایی دور از شیعیان و در حصر قرار گرفته و ارتباط شیعیان با آن حضرت محدود و کنترل شده بود، همچنین ضرورت آماده سازی شیعه برای عصر غیبت، وضعیت خاصی را رقم زده بود. از دیگر سو، افکار و اندیشه‌ها و فرقه های انحرافی و ورود برخی علوم دخیله و تأثیری که در اندیشه های انحرافی داشتند و نیز تغییرات دستگاه خلافت، جامعه اسلامی را با بحران مواجه کرده بود. لذا چنین وضعیتی دوران امام عسکری(علیه السلام) را از دوران قبل متمایز می‌کند. بنا بر این در ادامه برگزاری همایش های ابناء الرضا(علیهم السلام)، همایش سیره و زمانه امام عسکری(علیه السلام) در دستور کار انجمن قرار گرفت.
 سایت سخن تاریخ: تا کنون چه تعداد مقالات رسیده است؟
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مطهری: تا کنون بیش از هفتاد مقاله به دبیرخانه رسیده و در دست ارزیابی هستند.
سایت سخن تاریخ: چه مراکز و یا شخصیتهایی در برگزاری همایش همکاری دارند؟
 حجت الاسلام و المسلمین دکتر مطهری: این همایش با همکاری پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، جامعه المصطفی العالمیه(مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی) و برخی دیگر از دانشگاهها و پژوهشگاهها در دست انجام است و امیدواریم بتوانیم به خوبی از عهده این کار نیز برآمده و قدم کوچکی در راستای ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) و زدودن غبار از چهره آن بزرگواران برداشته و سیره آنان را به جامعه معرفی کنیم.
سایت سخن تاریخ: محورهای همایش را نیز بیان کنید
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مطهری: محورهای همایش عبارتند از :
۱. زندگانی امام حسن عسکری(علیه السلام)
احوال شخصی، امامت، خاندان، فرزندان، القاب، همسران، امام زادگان منسوب به امام و حرم امام(علیه السلام)
۲. عصر و زمانه امام حسن عسکری(علیه السلام)
بسترشناسی سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، وضعیت اهل‌بیت، شیعیان، اهل سنت، حاکمیت، تعامل  و  ارتباط شیعیان مناطق مختلف با امام.
3. مناقب، سیره و سبک زندگی امام حسن عسکری(علیه السلام)
فردی، خانوادگی، اجتماعی، عبادی، اقتصادی، اخلاقی، سیاسی، فرهنگی، زمینه سازی برای غبیت.
4. امام حسن عسکری(علیه السلام) و شیعیان
کانون های شیعی، سازمان وکالت، مناسبات امام با شیعیان
5. زمینه سازی برای عصر غیبت
تقویت نهاد وکالت، عدم پاسخ گویی مستقیم به شیعیان
6. اندیشه ها و جریان های فکری عصر امام عسکری(علیه السلام)
جریان خلق قرآن، مذاهب فقهی، کلامی، حدیثی و غالیان
7. میراث علمی امام حسن عسکری(علیه السلام)
احتجاجات، مناظرات، گونه‌شناسی روایات، راویان، اصحاب، مسائل فقهی و کلامی نوظهور، اندیشه سیاسی و امنیتی امام حسن عسکری(ع)، تفسیر، ادعیه و زیارات، نامه ها،اشعار و...
8. امام حسن عسکری(علیه السلام) از نگاه دیگران
امامان، اصحاب، شیعیان، اهل سنت، مستشرقان
9. مأخذپژوهی
کتاب شناسی امام عسکری(علیه السلام)، امام حسن عسکری (علیه السلام) در متون و منابع جهان اسلام(تاریخی، ادبی، روایی) و آسیب شناسی آثار پدید آمده درباه امام عسکری(علیه السلام).
لازم به ذکر است که با توجه به همکاری مراکز علمی ، مقالات برتر همایش در مجلات علمی پژوهشی مراکز همکار منتشر خواهد شد.

سخن تاریخ: از فرصتی که گذاشتید بسیار متشکریم و آرزوی توفیق داریم.
منبع: پایگاه سخن تاریخ
کلمات کليدي
حجت الاسلام حمیدرضا مطهری, اخبار پژوهشکده تاریخ و سیره
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 163
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما