با ارائه رئیس پژوهشکده و مدیران پژوهشکده فقه و حقوق برگزار شد. بیان دستآوردهای پژوهشی و فناوری پژوهشکده فقه و حقوق این نشست در تاریخ 23/9/98 در پنجمین نمایشگاه دست‌آوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، با ارائه رئیس پژوهشکده و مدیران پژوهشکده برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا در ابتدای این نشست، حجت الإسلام والمسلمین صرامی رئیس پژوهشکده در دو محور دست‌آوردهای پژوهشکده را بیان کرد: محور اول آثار تألیفی و کتاب‌های پژوهشکده است که شامل 114 عنوان پژوهشی می‌شود. از میان این آثار حدود 40 اثر حایز رتبه در جشنواره‌های معتبر گردیده‌اند. برگزیده شدن بیش از یک‌چهارم آثار نشان دهنده توسع علمی آن ها است. 

وی در محور دوم به پژوهش‌های گفتاری اشاره کرد. در این محور سه فعالیت اساسی توسط پژوهشکده انجام گرفته است؛ در بخش کرسی‌ها پژهشکده با برگزاری 4 کرسی تخصصی در سطح پژوهشگاه پیشتاز بوده، که سه کرسی به صورت پیش اجلاسیه و یک کرسی به نتیجه نهایی رسیده است. محور دوم نشست‌های علمی است. مهمترین نشست‌ها در دو محور سلسله نشست های چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و سلسله نشست‌های بیانیه گام دوم انقلاب برگزار گردیده‌اند. 
رئیس پژوهشکده فقه و حقوق در ادامه محور سوم را هم‌اندیشی برشمرد و بیان داشت: در بخش هم اندیشی‌ها، کار ویژه‌ای در پژوهشکده تحت عنوان مطالبات مقام معظم رهبری «مدظله العالی» انجام گرفت. 
تاریخچه این هم‌اندیشی‌ها به جلسه‌ای که بیش از یک سال پیش مدیران ارشد دفتر تبلیغات اسلامی محضر ایشان رسیدند، بازمی‌گردد. در آن دیدار ایشان مطالباتی داشتند که بخش فقه و حقوقی آن به پژوهشکده فقه و حقوق واگذار شد، که فعلا پژوهشکده در قالب سلسله هم‌اندیشی در حال انجام آنهاست و در ادامه ممکن است برخی موضوعات به صورت پروژه‌ای انجام شود. 

در ادامه دکتر محمد صالحی مدیرگروه مسائل فقهی و حقوقی در سه محور به اهم دست‌آوردهای گروه اشاره کرد: در محور اول به آثار تألیفی و کتاب‌های منتشرشده، اشاره کرد.
از مهمترین دست‌آورد‌های گروه مسائل فقهی و حقوقی انتشار دو اثر «تاثیر دیدگاه های فقهی بر قوانین کیفری در جرایم علیه تمامیت جسمانی اشخاص» از جناب آقای دکتر اسماعیل آقابابایی و «قراردادهای الکترونیکی از دیدگاه فقه و حقوق» نوشته حجت الإسلام و المسلمین محمدعلی خادمی کوشا و رسول مظاهری است. 
وی در ادامه برگزاری نشست‌های علمی را محور دوم دست‌آوردهای گروه برشمرد و در توضیح آن بیان داشت: در محور دوم یک هم‌اندیشی و یک نشست توسط گروه برگزار گردیده است؛ هم‌اندیشی در راستای مطالبات مقام معظم رهبری«مدظله العالی» تحت عنوان «ظرفیت شناسی فقه در انحصاری کردن انتقال مالکیت اموال غیر منقول با سند رسمی» است و نشست در راستای همایش گام دوم انقلاب با عنوان «فقه و رانت و رابطه آن با عدالت» است.
مدیرگروه مسائل فقهی و حقوقی در ادامه، محور سوم را چنین تبیین نمود: مهمترین دست‌آورد در محور سوم، برگزاری کرسی تخصصی «نقد رویة الشهید الصدر فی التوسع فی الحیازه» با ارائه حجت الإسلام و المسلمین دکتر خالد غفوری است که این کرسی نقد به تأیید داوران و دبیرخانه حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی رسیده است.
در ادامه حجت الإسلام والمسلمین حسنعلی علی‌اکبریان مدیر گروه فلسفه فقه و حقوق در سه محور دست‌آوردهای گروه را بیان کرد:  در محور اول به آثار و کتب آماده نشر و در دست تحقیق اشاره کرد. از جمله کتاب‌های در دست نشر، کتاب «مکتب فقهی محقق اردبیلی» نوشته حج اسلام والمسلمین محمد سلطانی و دکتر سیدعلی حسینی و کتاب «احتیاط، رگه‌ها، ریشه‌ها» نوشته حجت الإسلام والمسلمین سعید ضیائی‌فر است. 
وی در محور دوم به دو نشست‌ مهم گروه اشاره کرد؛ یکی نشست «توسعه فقه پس از انقلاب اسلامی ارزیابی، بایسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، نقشه راه» که در راستای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برگزار شده است و دیگری هم‌اندیشی «ظرفیت حکم حکومتی دردخالت دراحکام وضعی بامحوریت ابطال اسنادغیررسمی» که در راستای مطالبات مقام معظم رهبری«مدظله العالی» برگزار گردید.

عضو هیأت علمی پژوهشکده فقه و حقوق اذعان کرد که ورود پژوهشکده به اینگونه مباحث موجب قرارگیری آن در مسیر فعال و هرچه به‌روزترشدن می گردد.
مدیر گروه فلسفه فقه و حقوق در ادامه بیان نمود: محور سوم دست‌آوردهای گروه، برگزاری پیش‌اجلاسیه اول کرسی تخصصی «نظریه تزاحم واجبات شرطی در قانون‌گذاری» است که توسط بنده ارائه گردیده است و پیش‌اجلاسیه دوم آن نیز امسال برگزار خواهد شد. 
در ادامه حجت الإسلام و المسلمین محمدعلی خادمی کوشا مدیر گروه دانش‌های وابسته به فقه به 7 عنوان از فعالیت‌ها و تحقیقات مهم گروه اشاره کرد؛ 1. کتاب فلسفه علم اصول 2. کتاب قواعد استظهار که به نشر ارسال شد. 3. تحقیق«شمول عمومات و مطلقات نسبت به مسائل مستحدثه» 4. تحقیق«قاعده وزر» 5. درسنامه روش تحقیق در اصول و فقه6. تحقیق«روش‌شناسی علم اصول فقه» 7. همایش بین المللی ظرفیت شناسی اصول فقه فقه در حل مسائل مستحدثه.

وی در تبیین اهمیت کتاب فلسفه علم اصول اثر آیت الله هادوی تهرانی بیان نمود: فلسفه علم اصول به لحاظ فقدان منبع در حوزه حائز اهمیت است، پژوهشکده بیش از 10 سال برای پرکردن این خلأ، تلاش فراوانی انجام داد و اکنون ثمره این تلاش توسط یکی از شخصیت های مطرح حوزه حضرت آیت الله هادوی تهرانی به ثمر نشست و در حال انتشار است. 
در ادامه حجت الإسلام والمسلمین رسول نادری رئیس اداره پژوهش بعد از بیان اهم وظایف اداره، دست آوردهای پژوهشکده در سال پژوهشی جاری را در 5 محور بیان نمود: محور اول مربوط به آثار در دست نشر است که پژوهشکده 6 اثر را در دست نشر دارد. محور دوم پروژه های در دست تحقیق است که حدود 60 پروژه در پژوهشکده در حال انجام است و بیش از 60 درصد آن‌ها قطبی و راهبردی است.

محور سوم مقالات است که 30 مقاله از اعضاء هیئت علمی پژوهشکده در موضوعات فقهی،حقوقی، اصولی و فلسفه فقهی در مجلات و همایش‌های معتبر به چاپ رسیده است. محور چهارم کرسی ها و نشست‌هاست که پژوهشکده 3 پیش‌اجلاسیه و1 کرسی تخصصی، 9 نشست علمی در زمینه 40 سالگی انقلاب و همایش گام دوم انقلاب، 4 هم‌اندیشی در موضوع مطالبات مقام معظم رهبری«مدظله العالی» برگزار کرده است.  در این محور پژوهشکده با 19 کرسی و نشست و هم‌اندیشی نسبت به سال‌های گذشته، در عرصه پژوهش‌های گفتگومحور جهشی چشمگیر داشته است. محور پنجم بحث سایت وفضای مجازی است؛ درسایت پژوهشکده اخبار مربوط به برگزاری کرسی ها، نشست‎ها، هم‌اندیشی‌ها اطلاع‌رسانی می‌شود و پس از برگزاری نیز گزارش علمی آن‌ها ارایه می‌گردد. علاوه بر این سعی شده در سایت آخرین اخبار پروژه‌ها، رزومه اعضای هیأت علمی، آثار چاپ‌شده و دردست نشر، نشست‌های برگزار شده و دردست اقدام اطلاع‌رسانی شود.

 
منبع: اخبار پژوهشکده فقه و حقوق
کلمات کليدي
اخبار پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم, اخبار پژوهشکده فقه و حقوق
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 863
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما