در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی صورت می گیرد؛ بررسی فقهی و حقوقی حقوق نسل های آینده عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسامی با اشاره به مستندات دینی و حقوقی راجع به لزوم رعایت حقوق نسل های آینده گفت: باید طوری از زمین استفاده کنیم که زندگی نسل های آینده به خطر نیفتد.
به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، حجت الاسلاموالمسلمین مهدی فیروزی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی در رابطه با پروژه تحقیقاتی خود با عنوان «بررسی فقهی و حقوقی حقوق نسل های آینده » اظهار داشت: امروزه در رابطه با بحث های محیط زیستی یک نگرانی و دغدغه ای در رابطه با نسل های آینده به وجود آمده است که نیازمند بررسی فقهی و حقوقی است.
وی افزود: بحث های آلودگی محیط زیست، تخریب محیط زیست، استفاده بی حد و حصر از منابع انرژی تجدید ناپذیر مانند نفت و یا تولید ساح های هسته ای که می توانند محیط زیست و تمدن بشری را نابود کنند، باعث شد که دغدغه ای به وجود بیاید که آیا این فرایندی که نسل امروز دارد، ممکن است که زندگی و حقوق نسل های آینده را با مشکل و چالش روبرو کند یا خیر؟
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این که ما بررسی کردیم که آیا اصولا نسل های آینده حقی دارند یا ندارند، تصریح کرد: برخی می گویند که کسانی که هنوز به دنیا نیامده اند و وجود ندارند هیچ حقی هم ندارند بنابراین ما نسل فعلی می توانیم هر جور که بخواهیم از محیط زیست و منابع موجود استفاده کنیم.
وی افزود: مبنای ما در این بحث بر آن است که قاعدتاً چون آیندگانی می آیند و خداوند اراده کرده است که نسل های آینده هم باشند و اینها می خواهند روی همین زمین زندگی کنند و برای زندگی نیاز به منابعی دارند، ما نباید در این روند اخلال ایجاد کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین فیروزی اظهار داشت: به صورت اجمالی به این نتیجه رسیده ایم که هم از مستندات دینی و فقهی و هم از ادله و مستندات حقوقی استفاده می شود که نسل های آینده هم حقوقی دارند زیرا خداوند که زمین را برای نسل های گذشته و آینده آفریده و مخصوص نسل فعلی نیافریده است، بنابراین ما باید طوری از زمین استفاده کنیم که زندگی نسل های آینده به خطر نیفتد.
وی گفت: آلودگی محیط زیست باعث شده است که زندگی نسل فعلی بشر هم با خطر مواجه شود و اگر این فرایند ادامه داشته باشد، زندگی نسل های بعد به مراتب سخت تر خواهد بود و به همین خاطر، از ادله دینی و حقوقی استفاده می شود و نسل های آینده هم حقوقی دارند که نباید از بین برود.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: این پروژه تحقیقاتی که ذیل قطب نظام سیاسی و اجتماعی اسام و ایران قطب های فکری و فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی به تصویب رسیده، در مراحل پایانی است و در سال 1398 در قالب یک کتاب به چاپ خواهد رسید.
منبع: اخبار روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی
کلمات کليدي
اخبار روابط عمومی, حجت الاسلاموالمسلمین مهدی فیروزی, پژوهشکده فقه و حقوق
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 340
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما