به همت مرکز همکاری های علمی و بین الملل انجام شد دیدار سفیر قزاقستان از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی  «اسخت اورزبای» سفیر قزاقستان در دیدار روز شنبه 24 شهریور ماه از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با رئیس پژوهشگاه و برخی رئوسای پژوهشکده به بحث و گفتگو پرداخت.  به گزارش اداره بین الملل مرکز همکاری علمی و بین الملل، نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ابتدای این جلسه ضمن خیرمقدم به سفیر قزاقستان، به معرفی پژوهشگاه و برخی از پژوهشکده ها و پروژه های انجام گرفته و در پیش روی  پژوهشگاه پرداخت. 
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ضمن اشاره به فعالیت های انجام شده، به موسوعه های مهم از جمله موسوعه علامه شرف الدین، موسوعه بلاغی (9 جلد)، موسوعه شهید اول، موسوعه شهید ثانی (30 جلد)، موسوعه کاشف الغطاء(در سه بخش)، موسوعه علامه حلی(10 جلد) و برخی موسوعه های دیگر پرداخت. 
وی موسوعه ابونصر فارابی را از طرح های جدید پژوهشگاه در  سال های اخیر اشاره کرد که پژوهشگاه در این زمینه کارهای مقدماتی و نسخه شناسی را انجام داده و حتی گزارشی هم از کشور قزاقستان دریافت کرده است.  نسخه هایی دیگری هم در عراق و قزاقستان هستند که باید مورد بررسی قرار گیرند تا در آینده به صورت یک مجموعه کامل و موسوعه اماده شوند. 
لک زایی افزود به همین خاطر، پژوهشگاه ضمن دعوت از سفیر محترم قزاقستان تا علاوه بر آشنایی با ظرفیت های پژوهشگاه، در صورت امکان زمینه های همکاری پژوهشگاه با مراکز تحقیقاتی و علمی کشور قزاقستان در موضوع فارابی فراهم شود که این همکاری می تواند به صورت مشارکت و یا واگذاری کار به یکی از طرفین باشد و پس از آماده سازی آثار مربوطه در یکی از کشورها یا در هر دو کشور به چاپ برسد. پژوهشگاه همچنین آمادگی میزبانی از محققان قزاقستانی را در این زمینه دارد. 
«اسخت اورزوبای» سفیر قزاقستان هم با ابراز خوشحالی از حضور در شهر قم برای اولین بار، به اهمیت فارابی در کشور قزاقستان پرداخت. وی گفت بزرگترین دانشگاه قزاقستان با نام فارابی است و حتی خیابان های مهم در شهرهای مختلف این کشور با نام فارابی است. فارابی جایگاه ویژه ای در تاریخ و فلسفه قزاقستان دارد و در حال حاضر آکادمی علوم این کشور انستیتو خاورشناسی را دارد که در این زمینه فعالیت های وسیعی را دارد و امکان ارتباط بین پژوهشگاه و این مرکز وجود دارد. 
وی در پایان به معرفی بیشتر کشور قزاقستان پرداخت. قزاقستان با جمعیتی بالغ بر 17 میلیون نفر، 70 درصد مسلمان و 20 درصد مسیحی دارد. 

در حال حاضر ارتباط ایران و قزاقستان از طریق ارتباطات هوایی است و روابط خوبی بین دو کشور وجود دارد. در زمان شوروی، محدودیت های مذهبی زیادی در این کشور وجود داشت ولی در حال حاضر آزادی مذهبی وجود دارد و همه امکانات برای برپایی مراسم های مسلمانان است و مسجد بسیاری در این کشور ساخته شده است. جوانان علاقه بیشتری نسبت به اسلام و مساجد پیدا کرده اند و در مراسم های مذهبی شرکت می کنند. 
🔰گزارش تصویری کامل از دیدارسفیر محترم کشور قزاقستان آقای سخت اوزیای و هیات همراه از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در لینک زیر
http://yon.ir/soL1l
منبع: مرکز همکاری های علمی و بین المللی
کلمات کليدي
اخبار مرکز همکاری های علمی و بی الملل
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 383
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما