با حضور رؤسای بین الملل مراکز دانشگاهی و حوزوی مطرح شد: بایسته های حضور در عرصه بین الملل  نشست «پژوهش و بین الملل» روز یکشنبه 21 آذرماه همزمان با برگزاری هفته پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی  در سالن همایش غدیر با حضور رئیس اداره بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، نماینده دفتر وزارت امورخارجه در استان قم، معاونت ارتباطات و بین الملل جامع المصطفی، رئیس بین الملل دانشگاه باقرالعلوم، رؤسای برخی پژوهشکده های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رؤسای  مراکز دانشگاهی و حوزوی برگزار شد.  به گزارش  روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به نقل از اداره بین الملل مرکز همکاری های علمی و بین الملل ، در ابتدای این نشست حجت الاسلام جلال عراقی رئیس اداره بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به برخی اهداف اداره بین الملل از جمله توانمندسازی، ایجاد و توسعه فعالیت های فرهنگی و برقراری ارتباط با شخصیت ها و گروه های علمی در حوزه بین الملل پرداخت و گفت: در این راستا تاکنون کنگره ها و همایشهای مختلف بین المللی با  تأ کید بر بهره گیری از ظرفیت های علمی ایران و جهان عرب برگزار شده  است که از  آن جمله می توان به کنگره بین المللی اربعین، همایش بین المللی گام دوم انقلاب اشاره کرد. 
وی در ادامه ضمن اشاره به برخی بازدیدهای بین المللی از جمله دیدار سفرای اتریش، قزاقستان، هیات عالیرتبه واتیکان و برخی کشورهای دیگر از پژوهشگاه خاطرنشان کرد: حضور در نمایشگاه های بین المللی و تبادل تجربه، برگزاری کارگاه علمی برای اساتید خارج از کشور،  چند زبانه کردن پایگاه اطاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به زبان های انگلیسی، عربی، فرانسه، اردو و ترکی، انتشار نشریات غیرفارسی در زمینه مطالعات سیاسی ، فلسفه وکلام اسلامی، تاریخ و فقه و حقوق بخشی از فعالیت های بین المللی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بوده است. 
در ادامه این نشست، حجت الاسلام محسن قنبری  معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه ضمن تبریک هفته پژوهش اظهار داشت: در دنیای امروز هیچ کشوری نمی تواند در انزوا زندگی کند. انسان ها باید با هم در ارتباط باشند.  در حوزه پژوهش هم بایستی به فکر بازتاب بین الملل فعالیت ها بود و  محلی – جهانی اندیشی را تقویت کرد. این بحث در عرصه پژوهش بیشتر خود را نشان می دهد . 
قنبری افزود: امروزه آمارهای حکایت از آن دارد که ایران در رتبه 14 پژوهش های دنیا قرار دارد و امید است که این رتبه در آینده به 10 ارتقا یابد. با این همه فقط 2 درصد از پژوهش های دنیا متعلق به ایران است.  وی همچنین تصریح کرد که در موضوع پژوهش مهم است که ما خود را معرض نقدهای اندیشمندان خارجی قرار دهیم و نباید نسبت به این موضوع هراس داشت، چرا که دانش ما برگرفته از اندیشه پیامبر و اهل بیت (علیهم السلام) ا ست. 
ما نیازمند تعریف یک کانال ارتباط دیگر بر اساس معیارسنجی خودمان  هستیم. فلذا باید در درون حوزه یک گفتمان درون حوزوی و درون دینی شکل بگیرد.
قنبری با اشاره به سه گونه پژوهش علمی – تئوریک، کاربردی و مهارت افزایی بیان داشت: فقط با مباحث کاربردی و علمی نمی توان مشکلات جامعه را حل کرد، امروزه افزایش مهارت افزایی به یک ضرورت تبدیل شده است. 
در دنیای غرب، فلسفه کلینیکال و بالینی در حال تقویت است به طوری که کسانی را که به لحاظ فکری دچار مشکل اجتماعی، فردی، ذهنی هستند، را با فلسفه درمان می کنند و مقالات متعددی هم در خصوص این نوع از فلسفه نگاشته اند. ما هم باید بخشی از فلسفه خود را کاربردی کنیم، همچون فلسفه متعالیه و حکمت متعالیه که اکنون در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی صورت گرفته است. 
امروزه الهیات کاربردی در حال انجام است. فقه ما خوشبختانه جنبه کاربردی دارد. مراجع تقلید با زندگی مردم ارتباط دارند و این در عالم غرب وجود ندارد و برای ما  قوت است. 
توجه به هنرهای تجسمی، کاربردی کردن مفاهیم انتزاعی، عصری سازی مفاهیم گذشته، گرده افشانی علمی، تعریف دقیق جایگاه علوم نظری و عملی، آشنایی با ترمنولوژی از طریق متدلوژی مناسب از دیگر پیشنهادات قنبری در  حوزه بین الملل بود. 
در ادامه این نشست دکتر حمید مکارم نماینده وزارت خارجه در قم، ضمن اشاره به فعالیت های مناسب انجام گرفته در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پیشنهاد کرد که پژوهشگران با هر وزارتخانه ای جلسات  و میزگردهای مستقل داشته باشند و از نزدیک با مسائل و موضوعات مورد نیاز پژوهشی هر وزارتخانه آشنا شوند. با سفرای کشورهای مختلف دیدار داشته باشند که این امر باعث ایجاد زاویه دید باز آن نسبت به مسائل کشورهای مختلف می شود. خلاصه جلسات و پژوهش ها به نمایندگی کشورها ارسال شود که برای منافع کشورمان مفید است. 
ما بایستی که چالش ها در سیاست خارجی و حقوق بشر را خوب شناسایی و جدی تر به این موضوعات دخول پیدا کنیم.
آخرین سخنران این نشست دکتر ساجدی رئیس اداره بین الملل دانشگاه باقرالعلوم بود. وی ضمن اشاره به کارنامه موفق دانشگاه در سال های گذشته، به تاریخچه ای از فعالیت های این دانشگاه از گذشته پرداخت و به سیاست این دانشگاه در نخبه گزینی اشاره کرد . 
وی ضمن اشاره به اهمیت کیفیت به کمیت برگزاری نشست های مشترک، گفتگوهای دانشجویی با دانشگاه های بین المللی، ارتباط گیری با اساتید بین الملل، مجوز جذب دانشجویان خارجی دانشگاه اشاره کرد. 

در پایان این نشست از 5 نشریه و پنج سایت غیرفارسی زبان پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی رو نمایی شد. 

 
منبع: اخبار اداره بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
کلمات کليدي
هفته پژوهش 1400, اخبار مرکز همکاری های علمی و بین الملل, حجت الاسلام جلال عراقی
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 391
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما