دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع):

معنویت و عقلانیت ادبیات فاتح امروز جامعه بشری است

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ آیت‌الله رمضانی اظهار کرد: ادبیات معنویت و عقلانیت که در کلام امام(ره) وجود داشت، ادبیات فاتح امروز جامعه بشری است و اگر این ادبیات توسط اشخاصی شبیه به مرحوم بونو بومی شود، واضح و روشن است که فاتح میدان مکتب اهل بیت(ع) خواهد شد زیرا جامع‌ترین و غنی‌ترین مکتب است.

 به گزارش
پایگاه اطلاع رسانی ایسکا(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به نقل از  ایکنا از قم، آیت‌الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) امروز، ۱۷ بهمن‌ماه در همایش«نکوداشت رهیافته فرهیخته مرحوم پروفسور یحیی علوی (کریستین بونو) عضو مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مترجم قرآن کریم» که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، گفت: ترجمه قرآن به زبان‌های خارجی و معادل سازی مفاهیم قرآنی برای فهم و درک دیگران نکته بسیار دقیقی است که مرحوم بونو به درستی آن را انجام می‌دادند.
وی افزود: مرحوم بونو بیشتر به شیوه عملی گرایش و به فلسفه نگاهی ابزاری داشت و از این نظر بسیار شبیه به امام(ره) بود و همچنین نوعی از ادب عرفانی در وجود مرحوم بونو نهادینه شده، که آن از نوع عرفان عملی بود.

رمضانی بیان کرد: امام صادق(ع) فرمود:« إنّ اللّه َ عزّ و جلّ أدّبَ نبيَّه فأحسنَ أدبَهُ ، فلَمّا أكمَلَ لَهُ الأدبَ قال و إنّكَ لَعلَى خُلُقٍ عظيمٍ ثمّ فَوّضَ إليهِ أمرَ الدِّينِ و الاُمّة لِيَسُوسَ عِبادَهُ؛ خداوند عزّ و جلّ پيامبر خود را تربيت كرد و نيكو تربيت كرد و چون ادب را در او به كمال رساند فرمود: «براستى كه تو داراى خويى بزرگ هستى». آنگاه كار دين و امت را به او سپرد تا بندگانش را اداره كند.
وی تصریح کرد: وقتی انسان مودب به این آداب شد، آن‌گاه امر تبلیغ دین به او تفویض شد لذا رابطه مرحوم بونو با خداوند یک رابطه حبی بود و در عمر بابرکت خود به حقیقت عرفان و فلسفه رسید.
رمضانی افزود: برهان حبی دقیق‌‍ترین و لطیف‌ترین برهان در ارتباط و شناخت با حضرت حق است که در ذیل آیه ۷۹ سوره انعام آمده‎‌است:« إِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ حَنِيفًا وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ؛ من روي خود را به سوي كسي كردم كه آسمان‌ها و زمين را آفريده من در ايمان خود خالصم و از مشركان نيستم.

مرحوم بونو در جست‌وجوی حقیقت بود
وی با بیان اینکه مرحوم بونو در جست‌وجوی حقیقت بود، ادامه داد: او گمشده‌ای را دنبال می‌‌کرد که در جریان معنویت عقل گرایی و عقل گرایی معنویت محور مسئولیت پذیر در مکتب اهل بیت(ع) یافت.
رمضانی تصریح کرد: برخی، عقلانیت را در مقابل معنویت قرار می‌دهند اما در مکتب اهل بیت(ع) نه تنها این دو امر مقابل یک‌دیگر نیستند بلکه به تنهایی ناقص‌اند و مکمل یک‌دیگر می‌شوند.
وی ضمن تاکید بر لزوم مطالعه و تحقیق درباره راه‌یافتگان به حقیقت در غرب و دنیای غیراسلام گفت: مرحوم بونو ، معنویت را در کلام امام(ره) جست‌وجو کرد بنابراین امام(ره) توانست خدمت عظیمی به جامعه بشری مسلمان داشته‌باشد.
رمضانی اظهار کرد: ادبیات معنویت و عقلانیت که در کلام امام(ره) وجود داشت، ادبیات فاتح امروز جامعه بشری است و اگر این ادبیات توسط اشخاصی شبیه به مرحوم بونو بومی شود، واضح و روشن است که فاتح میدان مکتب اهل بیت(ع) خواهد شد زیرا جامع‌ترین و غنی‌ترین مکتب است.

لزوم شناخت کافی ادبیات غرب در عرصه تبلیغ
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در حوزه تربیت و تبلیغ در عرصه بین‌الملل گفت: علامه سیدجلال آشتیانی در یک جلسه‌ای به این نکته اشاره کرد« در عرصه تبلیغ باید مخاطبان خود را به درستی بشناسیم و ادبیات بومی آن مردم را نیز بدانیم» علت اینکه در غرب تبلیغ درستی نمی‌توانیم داشته‌باشیم این است که ادبیات آنان را نمی‌شناسیم.
وی ادامه داد: پیش از اعزام مبلغ به کشورهای مختلف یا حتی در کشور خودمان و به استان‌ها و مناطق مختلف، باید بانک اطلاعات دقیقی از گرایشات مردم به مبلغ داده شود تا آنان بروند درسنامه‌های دوم و سوم را در آن‌جا تدریس کنند تا بدین صورت عرصه تبلیغ از سیر قهقرایی فاصله بگیرد.
منبع:خبرگزاری ایکنا

07:571398/11/19
تعداد بازدید: 424
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 425
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما