اخبار دفتر
بیانیه
1396/6/27 دوشنبه در همایش حوزه علمیه و جمعیت قرائت شد؛ بیانیه شورای هماهنگی نهادهای عالی حوزوی درباره «تحولات جمعیت در جمهوری اسلامی ایران» بیانیه شورای هماهنگی نهادهای عالی حوزوی درباره «تحولات جمعیت در جمهوری اسلامی ایران» در همایش حوزه علمیه و جمعیت در قم قرائت شد.
به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، بیانیه شورای هماهنگی نهادهای عالی حوزوی درباره تحولات جمعیت در جمهوری اسلامی ایران با حضور حوزویان در همایش حوزه علمیه و جمعیت که به همت نهادهای عالی حوزوی در مرکز همایش های بین المللی پیام اعظم(ص) برگزار شد، قرائت شد.
متن این بیانیه به شرح ذیل است: 
امام صادق(ع) از پیامبر(ص) «اکثروا الولد اکاثر بکم الامم غداً»(وسائل الشیعه، ج21، ص357)
اولاد و فرندانتان را افزایش دهید چرا که روز قیامت با کثرت امت خودم بر سایر امم مباهات می کنم.
علی رغم تأکید فراوان اسلام بر افزایش کمی و کیفی امت اسلامی و فرزند آوری، متأسفانه در سال های اخیر کم توجهی امت اسلامی و خصوصا مردم عزیز ایران اسلامی به این مهم کاملا نمایان و ملموس است. براساس آمارهای رسمی موجود، زنگ خطر هشدارهای جمعیتی برای جمعیت ایران به صدا درآمده و ساختارهای جمعیتی کشور به سرعت به سمت سالمندی قطعی در حرکت است. 
هم‌اینک و در سال 1396 بیش از پنج سال از هشدارهای مقام معظم رهبری(مدظله‎العالی) درباره تحولات جمعیت در نظام جمهوری اسلامی و لزوم اصلاح سیاست‌های جمعیتی و ضرورت عزم ملی و اقدام عاجل همه قوای نظام جمهوری‌اسلامی مبنی ‌بر افزایش فرزندآوری و تکثیر نسل می‌گذرد و با گذشت بیش از سه سال از ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت، در نهایت تاسف بر اساس اعلام کارشناسان ملی و بین‌المللی جمعیت‌، جمهوری‌اسلامی  ایران با نرخ باروری حدود 8/1، پایین‌ترین نرخ باروری جهان اسلام را داراست و در سرعت سیر سالمندی جمعیت، رتبه سوم جهانی را از آن خود کرده ‌است.
در همین راستا شورای هماهنگی نهادهای عالی حوزوی، بر اساس رسالت دینی و ملی بر خود لازم می داند نکات مهمی را به محضر عموم مردم شریف و فهیم ایران اسلامی، فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی و مسئولین کلیه نهادهای حاکمیتی و عمومی کشور و به ویژه به حضور روسای محترم قوای سه گانه نظام جمهوری اسلامی که مخاطبان اصلی نامه مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای(مدظله العالی) در ابلاغ سیاست های کلی جمعیت بودند، یادآوری و تاکید نماید.
1- بر همه آحاد ملت شریف ایران اسلامی لازم است با توجه کامل به پیامدهای ناصواب و گسترده تربیتی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی الگوهای رایج تک فرزندی و کم فرزندی، رسالت تاریخی، ملی و دینی خویش درباره آینده ایران اسلامی را تشخیص دهند و با اصلاح فرهنگ موجود و با حسن ظن و اعتماد به وعده های صدق پروردگار کریم، باعث نزول فیوضات الهی و افزایش نسل مسلمانان در جامعه اسلامی شوند.
2- اقناع نخبگان و بازکردن گره های ذهنی مطرح درباره لزوم تغییر سیاست های جمعیتی، یکی از مطالبات اصلی و مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله العالی) است، لذا بر همه دلسوزان جامعه اعم از علمای دینی، فضلای حوزوی، فرهیختگان دانشگاهی و کارشناسان جمعیت لازم است که با بررسی دقیق شرایط نگران کننده کنونی و آینده نگاری تحولات جمعیت، پیامدهای غیر قابل جبرانِ روند کنونی کاهش نرخ رشد جمعیت کشور را تبیین نموده و نقش تاریخی و وظیفه نخبگانی خویش را برای اصلاح نگرش جامعه در جهت حفظ اقتدار و ارتقای عزت جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای تحقق تمدن نوین اسلامی ایفا نمایند. بدیهی است کوتاهی مجامع تاثیرگذار و گروههای مرجع، خسارت و ندامت جبران ناپذیری را در فردای ایران اسلامی به بار خواهد آورد.
3- در شرایط فعلی که علیرغم گذشت سه سال از ابلاغ سیاست های کلی جمعیت، این سیاست ها چنان که بایسته است اجرا نشده و نرخ باروری در کشور تغییر نکرده است و در آستانه ورود به چهارمین سال ابلاغ این سیاست ها انتظار می رود، رؤسای محترم قوای سه گانه و در ادامه مسئولین همه نهادهای تصمیم ساز و تصمیم گیر ذیربط همچون وزارت بهداشت، کمیسیون های مجلس، شورای انقلاب فرهنگی و غیره ضمن افزایش حساسیت و تمرکز بیشتر در حل این مهم، گزارشی از اقدامات عینی خود برای تحقق اهداف کلان و سیاست های نوین جمعیتی را ارائه نمایند. 
4- از همه حوزه های علمیه و مدارس و مؤسسات دینی و تبلیغی در سراسر کشور، خواسته می شود نهایت تلاش خود را در راستای تبیین عالمانه دیدگاه ها و نظریه اسلامی و فقهی جمعیت و نیز فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ درست فرزند آوری و فرزند پروری و تربیت نسل جدید و صیانت از ارکان خانواده بکار گیرند.
5- شورای هماهنگی نهادهای عالی حوزوی در مسیر تحقق سیاستهای ابلاغی جمعیت و با درک اهمیت راهبردی مولفه قدرتمند جمعیت در تمدن سازی و مقابله با ترفندها و توطئه های ویرانگر استکباری، ناظر به کارویژه و رسالت حوزه های علمیه در صیانت از فرهنگ و بقای جامعه اسلامی ایران، آمادگی کامل دارد تا با همکاری و تشریک مساعی با کلیه نهادهای مرتبط در ایجاد و استقرار ساز و کارهای تحول و ارتقای نگرش اجتماعی، تولید متون علمی، منابع درسی و طراحی و اجرای پروژه های تبلیغی و ترویجی مشارکت فعال نمایند.
از خداوند متعال می خواهیم که ما را در شناخت وظایفمان بصیر و در انجام آن پی گیر و پرتلاش و بهره مند از اخلاص بفرماید.​